Ni ga čez občutek, da si koristen. Daje ti samozavest, ki nam je še kako potrebna.
Benjamin Žnidaršič Beno

Umetniki, ki slikamo z usti ali nogami

Vsakdo ima svoje poslanstvo in ga hoče do konca izpolniti. Slikarji, ki smo se zaradi nezmožnosti uporabe rok naučili slikati z usti ali nogami, smo svoje poslanstvo našli v umetniškem ustvarjanju. Zato hočemo tudi mi živeti od svojega dela. To pomeni za nas samostojnost, spodbudo in obvezo, da vztrajamo na začrtani poti.

Da lahko uresničujemo svoje poslanstvo, se izpopolnjujemo in živimo od svojega dela, smo povezani v Mednarodnem združenju umetnikov, ki slikajo z usti ali nogami, ki prek založb v državah, kjer slikarji živimo, trži naša dela.

Več o mednarodnem združenju slikarjev


V Sloveniji je ekskluzivni zastopnik mednarodnega združenja Založba UNSU, ki trži izdelke z reprodukcijami naših slik.

Z nakupom izdelkov pripomorete, da se slikarji, ki slikamo z usti ali nogami, preživljamo s svojim delom. Hvala vsem, ki nam izkazujete zaupanje.

 

 

Image with ornament

Željko Vertelj: Ljubljana

Image with ornament

Nevenka Gorjanc: Kačji pastir 

Založba UNSU

Interese slovenskih slikarjev, vključenih v Mednarodno združenje umetnikov, ki slikajo z usti ali nogami, zastopa Založba UNSU. Med založbo in slikarji je sožitje. Slikarji ustvarjajo čudovita dela, Založba UNSU pa jih predstavlja javnosti in trži kot reprodukcije na voščilnicah, koledarjih in drugih raznovrstnih izdelkih. Založba pomaga slikarjem tudi pri prodaji njihovih originalnih del - tako, da možnega kupca poveže s slikarjem.

Poleg trženja izdelkov Založba UNSU nudi slovenskim slikarjem tudi podporo pri sodelovanju z mednarodnim združenjem, po vsej Sloveniji pa organizira tudi likovne delavnice in razstave, kjer se slikarji lahko osebno in s svojimi deli predstavijo javnosti.

Ob medsebojnem zaupanju je dolgoletno sodelovanje slikarjev in založbe preraslo v povezano skupnost, ki obojim predstavlja eno veliko družino.

 

Ponudba izdelkov z reprodukcijami slik

Novice in zanimivosti

iz življenja naših slikarjev, sveta umetnosti, naše založbe ...

 

Izdelki meseca

Pomlad in poletje zaznamuje cvetje; tudi v naši ponudbi. Na voljo je pestra izbira v slike ujete lepote cvetoče narave, posamičnih cvetov, šopkov in drugih cvetnih motivov na voščilnicah in mnogih izdelkih za dom in vrt. Privoščite jih sebi ali pa z njimi obdarite svoje drage in jim polepšajte osebni praznik ali navaden dan.

Voščilnice za različne priložnosti

V jubilejnem letu, ko obeležujemo dvajset let obstoja naše založbe, ponujamo slovenskemu trgu kar dve pomladni kolekciji voščilnic za različne priložnosti. Polovico novo izdanih voščilnic predstavljajo reprodukcije slik slovenskih umetnikov, ki slikajo z usti ali nogami. Privoščite si lahko celotni kolekciji ali pa izbirate med posameznimi voščilnicami, razglednicami in drugimi izdelki za pripravo pozornosti, ki jih ponujamo v  naši spletni trgovini. Poleg velikonočnih boste našli tudi rojstnodnevne in druge priložnostne voščilnice s pestro izbiro zlasti cvetnih motivov.
Razveselite svoje drage ob njihovem osebnem prazniku z lastoročno napisano voščilnico ali jih presenetite s prijaznimi pozdravi na razglednici. Vaša pozornost, lepa slika in osebna nota, ki jo boste z lastoročnim zapisom dodali sporočilu, jim bo gotovo polepšala dan.

Rojstnodnevne pozornosti

Osebni prazniki so tesno povezani z dajanjem in prejemanjem pozornosti. Tudi za te priložnosti je v naši ponudbi pester nabor izdelkov. Slavljenci lahko za pripravo praznovanj izbirate med različnimi papirnatimi servieti, morda pa tudi med drugimi izdelki najdete prav takega, kakršnega si že dolgo želite … in z namigom pravi osebi ga lahko celo prejmete v dar.
Tudi ko iščete darilo za slavljenca, ne spreglejte izdelkov v naši ponudbi. Otroci bodo gotovo veseli kompleta za zajtrk, kakšne sestavljanke ali dobre zgodbe - na primer v slikanici o veseli limoni, ki je kljub svoji drugačnosti v svetu kislih limon ostala vesela in srečna limona. In če darila slavljencu ne boste mogli osebno izročiti, mu ga lahko pošljete po pošti skupaj s priloženo rojstnodnevno voščilnico. V naši ponudbi jih najdete kar nekaj - tudi od naše slikarke Neje, ki so posebej primerne prav za otroke.

Cvetoči dom

Bi imeli pomlad in poletje vedno v svojem domu? V naši ponudi najdete veliko izdelkov z lepimi cvetnimi motivi, ki v dom prinašajo pridih sončnih dni prebujanja narave, rasti in dozorevanja v njej.
Popestrite dnevni prostor z izvezenim namiznim prtom; naredite obedovanje bolj slavnostno z izbranimi pogrinjki, servieti ali ob posebnih priložnostih, ko boste praznovali skupaj z gosti, tudi z namiznimi karticami; postrezite domače pecivo ali sadje na etažerju z lepim travniškim motivom; polepšajte si vsakdanja opravila v kuhinji ali na vrtu z uporabo ličnih in kakovostnih praktičnih gospodinjskih pripomočkov.
Vam ljubi letni čas bolj pričarajo ptički? Tudi izdelke z motivi teh ljubkih znanilcev pomladi lahko izberete iz naše ponudbe. Ni nujno, kajne, da bi se ptički ženili le en dan v letu. Praznične radosti si lahko (pri)voščimo vsak dan.

Kaj mi pomeni ...

... slikanje

Slikanje mi osmišlja življenje. Slikam, ko sem žalostna, v stiski ali pa ko sem vesela. Poglobim se v svoj svet, kjer začutim samostojnost, lepoto in neizmerno svobodo. Ustvarjalnost ti da občutek koristnosti in potrditve, s tem pa osrečuješ sebe in ljudi, ki so ti blizu.

Nevenka Gorjanc

... članstvo v združenju VDMFK

Članstvo v mednarodnem združenju VDMFK mi pomeni priložnost, da izrazim svoj talent in ga predstavim množici ljudi po vsem svetu. Ponuja mi tudi priložnost, da spoznam še mnoge druge izjemne slikarje, od katerih dobim navdih, ideje in širim svoja obzorja ter se tako izpopolnjujem v slikarstvu.

Eric Pibernik

... obstoj založbe v Sloveniji

Obstoj založbe v Sloveniji pomeni lepa doživetja, ko se srečujemo na delavnicah in razstavah podobno hendikepirani, ki se med seboj izpopolnjujemo. Predvsem se mi zdi lepo, da z našimi slikami na voščilnicah osrečujemo državljane med novoletnimi in velikonočnimi prazniki.

Roman Gruntar