Dobrodošli v spletni trgovini Založbe UNSU. Z nakupom izdelkov pripomorete, da se slikarji, ki slikajo z usti ali nogami, preživljajo s svojim delom. Hvala!
Dostava po Sloveniji. Brezplačna poštnina pri vsakem nakupu nad 30 €. Pregled ponudbe in naročilo ⭢

Košarica
0,00 €

Novice in zanimivosti

iz življenja naših slikarjev, sveta umetnosti, naše založbe ...

Naš slikar Željko Vertelj je postal pridruženi član Mednarodnega združenja umetnikov, ki slikajo z usti ali nogami. Napredovanje iz štipendista v pridruženega člana VDMFK je izjemen dosežek, ki je mogoč le ob izpolnjevanju visokih umetniških standardov združenja, primerljivih z nivojem akademskih slikarjev. Med več sto štipendisti sta to napredovanje letos dosegla le Željko Vertelj in mehiška slikarka Lidia de Jesus Chaidez Lopez.

Željkovega napredovanja smo izredno veseli in mu za ta velik korak v svetovno elito slikarjev, ki slikajo z usti ali nogami, iskreno čestitamo!

Izdelki meseca

Pomlad in poletje zaznamujejo prelesti prebujene narave; tudi v naši ponudbi. Na voljo je pestra izbira v slike ujete lepote cvetočih polj, posamičnih cvetov, šopkov in drugih cvetnih motivov na voščilnicah in mnogih izdelkih za dom in vrt. Privoščite jih sebi ali pa z njimi obdarite svoje drage in jim polepšajte osebni praznik ali navaden dan.
Ne prezrite pa tudi novih izdelkov in izdelkov, ki jih še posebej priporočamo. Izbor smo tokrat namenili ljubiteljem živali, ki bodo gotovo veseli ličnih in uporabnih izdelkov za svoje štirinožne prijatelje.

Voščilnice in razglednice

Ponudbo voščilnic in razglednic za različne priložnosti smo še obogatili s pomladno-velikonočno kolekcijo novih motivov, med katerimi je večina reprodukcij slik slovenskih umetnikov. V naši spletni trgovini lahko naročite celotno kolekcijo ali pa izbirate med posameznimi izdelki. Poleg velikonočnih boste našli tudi rojstnodnevne in druge priložnostne voščilnice s pestro izbiro zlasti cvetnih motivov. Ne prezrite pa tudi prisrčnih otroških voščilnic z živalskimi motivi, ki jih je naslikala naša Neja Zrimšek Žiger, in razglednic z motivi morja in prelepe slovenske krajine.
Razveselite svoje drage ob njihovem osebnem prazniku z lastoročno napisano voščilnico in dodajte pozornosti piko na i z umetniško poštno znamko Na zdravje (Bena Žnidaršiča). Presenetite koga s pozdravi na razglednici. Vaša pozornost, lepa slika in osebna nota, ki jo boste z lastoročnim zapisom dodali sporočilu, jim bo gotovo polepšala dan.

Štirinožni prijatelji

Imate doma mucke ali kužke? Morda občudujete konje? Vas razveseljujejo slike živalskega sveta?
Tudi za ljubitelje živali in hišne ljubljenčke lahko izberete izdelke iz naše ponudbe. Na voljo sta lična in uporabna seta za mačke in kužke, reprodukcije slik na platnu, prisrčne rojstnodnevne voščilnice in drugi raznovrstni uporabni izdelki z motivi domačih in divjih živali. Med njimi so set za zajtrk, podloga za miško, sestavljanke, družabne igre in slikanici za otroke. Spoznate lahko celo Čudežno dolino Starega Vilija na avstralski celini in tamkajšnji živalski svet v bogato ilustrirani zgodbi Brucea Peardona.
Živalski motivi so nadvse priljubljen motiv tudi naše slikarke Nevenke Gorjanc. Reprodukcijo njenega Belega konja najdete na voščilnici in še na sestavljanki. Oboje je lahko lepo darilo, ki se ga bodo razveselili tako otroci kot odrasli.

Cvetoči dom in vrt

Bi imeli pomlad in poletje vedno v svojem domu? V naši ponudi najdete veliko izdelkov z lepimi cvetnimi motivi, ki v dom prinašajo pridih sončnih dni prebujanja narave, rasti in dozorevanja v njej.
Popestrite dnevni prostor z izvezenim namiznim prtom; naredite obedovanje bolj slavnostno z izbranimi pogrinjki, servieti ali ob posebnih priložnostih, ko boste praznovali skupaj z gosti, tudi z namiznimi karticami; postrezite domače pecivo ali sadje na etažerju z lepim travniškim motivom; polepšajte si vsakdanja opravila v kuhinji ali na vrtu z uporabo ličnih in kakovostnih praktičnih gospodinjskih pripomočkov.
Vam ljubi letni čas bolj pričarajo ptički? Tudi izdelke z motivi teh ljubkih znanilcev pomladi lahko izberete iz naše ponudbe. Ni nujno, kajne, da bi se ptički ženili le en dan v letu. Praznične radosti si lahko (pri)voščimo vsak dan.