Košarica
0,00 €

Krajinski slikar s prepoznavno identiteto, ki jo je gradil na lastnem občutenju motiva ter živi izraznosti po notranji poti estetskega ugodja. S slikanjem, ki mu je zapolnilo nenadno nastalo praznino v življenju po težki prometni nesreči pri triintridesetih letih in mu je v težkih trenutkih vsaj delno pomagalo premostiti vsakokratne ovire, je vztrajno presegal omejitve in ostajal v stiku z naravo, po kateri je nenehno hrepenel in jo s predanostjo vse svoje biti prenašal na slikarska platna.

Roman Gruntar

Rojstvo:
1. februar 1965, Postojna

Način slikanja:
z usti

Pridružitev mednarodnemu združenju VDMFK:
štipendist od leta 2003 do smrti

Smrt:
21. oktober 2021, Šempeter pri Gorici

Življenjska zgodba

 

Image with ornament
Image with ornament

 

Rodil se je 1. februarja 1965 v Postojni, njegov rodni kraj pa je bila Borjana v Breginjskem kotu. Po poklicu je bil avtomehanik. Leta 1998 se je poškodoval v prometni nesreči in postal tetraplegik. Življenje mu je po tem dogodku dalo nove možnosti, ki bi sicer zanj verjetno ostale skrite. Posvetil se je slikarstvu. To mu je prineslo nove izzive in mu obenem omogočilo ohraniti stik z naravo, po kateri je nenehno hrepenel.

Njegove slike odražajo avtorjevo zazrtost v naravo in preprostost, s katero je doživljal čutenje naravnega prostora, predvsem njegovega Breginjskega kota in okoliškega gorskega krajinskega sveta. S svojo neposrednostjo in preprostostjo nas lahko navdajo z optimizmom in vedrino in v nas vzbujajo iskreno naklonjenost.

Kaj mi pomeni ...

(zapisano maja 2020)

... slikanje

Slikanje je zame užitek, dokazovanje in krajšanje časa.

... članstvo v združenju VDMFK

Zelo veliko mi pomeni, da sem vključen v združenje VDMFK, saj lahko sodelujem na delavnicah in razstavah v Sloveniji ter drugod po svetu.

... obstoj založbe v Sloveniji

Obstoj založbe v Sloveniji pomeni lepa doživetja, ko se srečujemo na delavnicah in razstavah podobno hendikepirani, ki se med seboj izpopolnjujemo. Predvsem se mi zdi lepo, da z našimi slikami na voščilnicah osrečujemo državljane med novoletnimi in velikonočnimi prazniki.

Fotogalerija likovnih del

Vse slike so avtorsko zaščitene.