Košarica
0,00 €

Organiziramo vodene oglede likovnih delavnic naših slikarjev

Ob večjih skupinskih razstavah običajno organiziramo tudi likovne delavnice, na katerih naši slikarji slikajo "v živo". Na delavnicah se obiskovalci lahko srečajo s slikarji in spoznajo njihov način dela in ustvarjanja. Založba za te dogodke organizira tudi voden ogled delavnic z umetnostnim zgodovinarjem, kamor osebno vabi zlasti vrtce in šole.

Image with ornament
Srečanje s slikarji in spoznavanje njihovega ustvarjalnega dela z usti ali nogami je
za otroke posebno doživetje

Likovne delavnice povezujejo slikarje in obiskovalce

Na likovnih delavnicah slikajo vsi slovenski slikarji. Šest slikarjev ustvarja s čopičem v ustih, dva s čopičem med prsti nog. Njihova pot do tega, da so se naučili slikati z usti ali nogami, je terjala ogromno truda, napora in časa. Težkemu življenju in mnogim oviram navkljub so v sebi našli voljo in moč, da polno zaživijo in razvijejo svoj slikarski talent. Z veliko volje in vztrajnosti so uspeli in dosegli umetniški nivo. Mnogi med njimi so za svoja dela prejeli že številne nagrade, nekateri so postali svetovni znani vrhunski slikarji.

Za slikarje tetraplegike predstavlja večurno neprekinjeno sedenje na vozičkih dodaten napor in nevarnost dekubitisa in okužb ran, zato so naše likovne delavnice organizirane tako, da trajajo največ tri ure. Kljub naporu pa našim slikarjem prinašajo zadovoljstvo ob srečanjih z obiskovalci in ljubitelji umetnosti, kar daje dodatno potrditev njihovi življenjski izbiri in dosežkom.

Fotoutrinki s slikarske delavnice ob odprtju razstave S ČOPIČEM PO SLOVENIJI DO LJUBLJANE v Zgodovinskem atriju Mestne hiše v Ljubljani,  26. septembra 2018