Košarica
0,00 €

Slikarka, ki je v sebi odkrila slikarski talent, ko je bila postavljena pred novo življenjsko preizkušnjo po družinski tragediji s hudo prometno nesrečo. Sprva težka in naporna pot slikanja z usti ji je odprla vrata k aktivnemu udejstvovanju v svetu kljub invalidnosti. Danes ji slikanje predstavlja sprostitev in užitek. Navdih za svoja dela najpogosteje najde v naravi.

Dragica Sušanj

Rojstvo:
3. april 1966, Dolnji Zemon

Način slikanja:
z usti

Pridružitev mednarodnemu združenju VDMFK:
štipendistka od leta 2006

 

Moja zgodba
Image with ornament
Image with ornament

 

Že kot mala deklica sem se navduševala nad naravo in njenimi raznolikimi obrazi, ki so mi v vsakem letnem času ponujali svojevrstno zabavo in navdih.
Leta 1994 sem se v prometni nesreči hudo poškodovala in postala tetrapleginja. V nesreči sem izgubila moža in ostala sama z dvema majhnima otrokoma. Ko sem bila tako postavljena pred novo preizkušnjo, sem v sebi odkrila tudi slikarski talent ...

Navdih za svoja dela še vedno najpogosteje najdem v naravi. Njeno lepoto skušam skozi svoj pogled in ustvarjalnost ujeti v lep spomin. Najraje ustvarjam olje na platno, blizu pa sta mi tudi grafika in risba.

Od svoje prve samostojne slikarske razstave v letu 2006 sem imela že preko 20 samostojnih razstav, vedno pa se rada pridružim tudi ostalim umetnikom na skupinskih razstavah, doma in v tujini.

Kaj mi pomeni ...

... slikanje

Zame slikanje predstavlja sprostitev, užitek. Užitek v lastnem predstavljanju meni tako dragih in prijetnih trenutkov v povezavi s svetom, ki nas obdaja. Obenem pa mi predstavlja tudi aktivno udejstvovanje v svetu kljub invalidnosti.

... članstvo v združenju VDMFK

Kot članica Mednarodnega združenja slikarjev imam priložnost spoznavanja in sodelovanja z ostalimi slikarji širom sveta. Je pa članstvo v združenju tudi osebni dosežek in priznanje za dobro opravljeno delo, kar sam sebi najtežje priznaš.

... obstoj založbe v Sloveniji

Obstoj Založbe UNSU v Sloveniji mi veliko pomeni, saj lahko na ta način promoviramo sebe, svoje delo, pa tudi našo lepo deželo. Seveda pa pomeni tudi lažjo dostopnost in povezavo z VDMFK-jem.

 

Fotogalerija likovnih del

Vse slike so avtorsko zaščitene.