Košarica
0,00 €

Moja zgodba

Image with ornament

Dragica Sušanj

Rodila sem se 3. aprila 1966 na Dolnjem Zemonu pri Ilirski Bistrici. Že kot mala deklica sem se navduševala nad naravo in njenimi raznolikimi obrazi, ki so mi v vsakem letnem času ponujali svojevrstno zabavo in navdih.

Leta 1994 sem se v prometni nesreči hudo poškodovala in postala tetrapleginja. V nesreči sem izgubila moža in ostala sama z dvema majhnima otrokoma. Ko je bilo najtežje, sta mi upanje in voljo vlivala hčerka in sin. Ko sem bila tako postavljena pred novo preizkušnjo, sem v sebi odkrila tudi slikarski talent in se vključila v likovno sekcijo pri Zvezi paraplegikov Slovenije, kjer sem se dejavno posvetila slikarstvu in grafiki. Pod mentorstvom Rassa Causseviga in Jožeta Potokarja sem nadgrajevala svoje znanje in imela v letu 2006 svojo prvo samostojno razstavo.

Do danes sem imela že preko 20 samostojnih razstav, vedno pa se rada pridružim tudi ostalim umetnikom na skupinskih razstavah, doma in v tujini.

Po nekajletni kandidaturi sem bila 1. marca 2006 kot štipendistka tudi uradno sprejeta v mednarodno združenje slikarjev, ki svoja dela ustvarjajo z usti ali nogami.

Navdih za svoja dela še vedno najpogosteje najdem v naravi. Njeno lepoto skušam skozi svoj pogled in ustvarjalnost ujeti v lep spomin. Najraje ustvarjam olje na platno, blizu pa sta mi tudi grafika in risba. Danes mi s svojo radovedno in iskrivo naravo nov pogled na svet odpira tudi mala vnukinja, na katero sem izredno ponosna.

Fotogalerija likovnih del

Vse slike so avtorsko zaščitene.