Košarica
0,00 €

Slikarka, ki se je po nesreči s padalom v času študija pogumno spoprijela z novim življenjskim izzivom in izbrala nov način za ohranjanje stika z naravo. Izpostavlja ga s pisanjem člankov za naravoslovne publikacije, še zlasti pa s svojimi slikarskimi deli. Njena slikarska pot, ki se je začela s povabilom na eno izmed likovnih delavnic Zveze paraplegikov Slovenije, in jo osem let po težki poškodbi pripeljala v krog umetnikov, ki slikajo z usti ali nogami, je dovolj bogata, da svoja dela večkrat letno predstavlja javnosti tako na samostojnih kot skupinskih razstavah v družbi svojih slikarskih kolegov po vsej Sloveniji in tudi v tujini.

Martina Pavlovič Tina

Rojstvo:
24. avgust 1974, Kranj

Način slikanja:
z usti

Pridružitev mednarodnemu združenju VDMFK:
štipendistka od leta 2009

 

Moja zgodba
Image with ornament
Image with ornament

 

Spoznavanje s slikarstvom, prebujeni talent in želja po likovni obliki izražanja so me v letu 2007 pripeljali v krog slikarjev in slikark, ki slikajo z usti ali nogami. Nagel napredek pod dobrim mentorstvom likovnega pedagoga Rassa Causeviga ter številnih slikarskih kolegov so mi že leta 2009 zagotovili štipendijo Mednarodnega združenja umetnikov, ki slikajo z usti ali nogami.

Prvotno sem se posvetila tematiki iz sveta narave, živalstvu in rastlinstvu, kar je bila tudi moja smer študija.
Slikanje me navdušuje s svojo čarobnostjo barv. Glavno vodilo mojega ustvarjanja je prikazati živost in igrivost barv. Zato so mi ljuba tematika krajinski motivi. Zadnja leta pa se posvečam predvsem tematiki igre otrok v naravi. Igra otrok predstavlja iskreno veselje in igrivo radovednost, ki jo vsak nosi v sebi, ter ljubezen in radost do življenja.

Kaj mi pomeni ...

... slikanje

Od nekdaj sem bila navdušena nad slikarstvom, po udeležbi na prvi likovni delavnici pa me je slikanje povsem osvojilo. Navdušuje me s svojo čarobnostjo barv, prikaz njihove živosti in igrivosti je glavno vodilo mojega ustvarjanja.

... članstvo v združenju VDMFK

Pomembna vloga članstva v VDMFK-ju je spoznavanje in mednarodno sodelovanje z izjemnimi svetovnimi umetniki ter finančna podpora za uspešno nadaljnje slikarsko ustvarjanje.

... obstoj založbe v Sloveniji

Založba UNSU, ki organizira slikarske delavnice ter razstave v Sloveniji in tujini, ima veliko vlogo pri tem, da se mednarodnih slikarskih dejavnosti, slikarskih kolonij in delavnic lahko aktivno udeležujem.

Fotogalerija likovnih del

Vse slike so avtorsko zaščitene.