Košarica
0,00 €

Slikarka, ki se je rodila in odraščala v času, ko so bili "drugačni" potisnjeni na rob družbe. A se je nenehno dvigovala iz pepela drugačnosti in revščine, oprta zgolj na lastne moči. Moči, ki jih je črpala iz neusahljive želje, da bi znala in zmogla vse, kar zmorejo drugi. Z neizmerno voljo in neomajno vztrajnostjo je uspela uresničevati zastavljene cilje in se z delom svojih nog tudi preživljati. V svojo ustvarjalno zapuščino je vtisnila pečat svoje dobrotljivosti in ljubečega odnosa do vsega lepega, kar nas v življenju obdaja. Njene slike, kakor tudi mnoga raznovrstna mojstrsko izvedena "ročna" dela, ustvarjena z nogami, prežemata prisrčna ljubkost in toplina domačnosti. V njenem bogatem življenjskem opusu se zrcali avtoričina neumorna vztrajnost in predanost življenjskemu vodilu "Hočem, zmorem, znam".

Angela Medved

Rojstvo:
27. maj 1932, Spodnje Jablane

Način slikanja:
z nogami

Pridružitev mednarodnemu združenju VDMFK:
štipendistka od leta 1988 do smrti

Smrt:
7. april 2017, Maribor

Življenjska zgodba

 

Image with ornament
Image with ornament

 

Od rojstva ji ni bilo dano, da bi uporabljala roke kakor drugi, zato pa je, čeprav drugačna, z neustavljivo voljo zmogla vse, kar zmorejo drugi. Seveda ji ni bilo vseeno, da je drugačna, vendar zato ni želela biti manjvredna. Neusahljiva želja, da bi znala in zmogla vse, kar zmorejo drugi, ji je dajala voljo, da je poskušala in vedno znova poskušala tako dolgo, da ji je nazadnje uspelo uresničiti zastavljeni cilj.

Na raznih srečanjih, prireditvah in razstavah so jo obiskovalci pogosto spraševali: "Kako je to sploh mogoče?" Svoje odgovore je strnila z besedami: "Preživljam se z delom svojih nog. Ne gre samo za preživetje, gre za nekaj več, kar vsakemu izmed nas vrača človekovo dostojanstvo. Ne gre za velike življenjske želje, gre za majhne in tihe sreče."

Fotogalerija likovnih del

Vse slike so avtorsko zaščitene.