Košarica
0,00 €

Večstransko nadarjena in ambiciozna mlada slikarka, ki je komaj šestletna že začela svojo ustvarjalno pot kot štipendistka VDMFK. Umetnica, ki navduši tako kot slikarka kot pevka. Uspešna paraplavalka. Diamantna maturantka. Študentka psihologije, ki se podaja na pot samostojnega življenja na Nizozemsko. Perfekcionistka z  jasno zastavljenimi cilji, neupogljivo voljo in vztrajnostjo, ki je s predanim delom in ob podpori najbližjih že v prva poglavja knjige življenja zapisala vrsto navdihujočih življenjskih dosežkov in udejanjenih zgodb o uspehu.

Neja Zrimšek Žiger

Rojstvo:
23. december 1999, Ljubljana

Način slikanja:
z nogami

Pridružitev mednarodnemu združenju VDMFK:
štipendistka od leta 2005

 

Moja zgodba
Image with ornament
Image with ornament

 

Še preden sem shodila, sem z velikim navdušenjem posegala po barvicah in čopičih, kar je opazila tudi mama - tako sem pri šestih letih postala štipendistka Mednarodnega združenja umetnikov, ki slikajo z usti ali nogami. Vse od malih nog sem bila navdušena tudi nad knjigami, zahvaljujoč mami in očetu pa sem se imela že zgodaj priložnost preizkusiti v raznoraznih športih.

Poleg slikanja se v prostem času intenzivno posvečam tudi petju in plavanju. Od operacije hrbtenice, ki sem jo imela pri desetih letih, je plavanje edini šport, s katerim se lahko ukvarjam, hkrati pa pripomore k lajšanju bolečin hrbta.

Svojo prvo samostojno likovno razstavo sem priredila marca 2013 v Klubu Jedro v Medvodah. Tej so vsako leto sledile še druge, kjer sem razstavljala samostojno ali pa skupaj z drugimi slikarji, ki slikajo z usti ali nogami, na skupinskih razstavah pod okriljem Založbe UNSU.

Kaj mi pomeni ...

... slikanje

Slikanje in risanje mi omogočata začasen pobeg iz realnosti, preusmeritev pozornosti od vsakdanjih in vsakodnevnih premlevanj k ustvarjanju.

... članstvo v združenju VDMFK

Ker sem štipendistka Mednarodnega združenja umetnikov, ki slikajo z usti ali nogami, lahko z veliko hvaležnostjo rečem, da slikanje zame pomeni tudi možnost finančne neodvisnosti in samostojnega življenja, kar bi mi bilo brez njihove podpore veliko težje dosegljivo.

... obstoj založbe v Sloveniji

Neizmerno sem hvaležna za obstoj Založbe UNSU v Sloveniji - že od otroštva sem namreč z njihove strani deležna stalne podpore. Založbi zahvaljujoč sem spoznala nadarjene in vešče slikarje, ki so ob vsakem srečanju z menoj pripravljeni deliti neprecenljive nasvete. Založba nas definitivno poveže bolj, kot bi sicer bili, z organizacijo vsakoletnih skupinskih razstav in raznoraznih druženj, kjer si lahko izmenjamo izkušnje, tako življenjske kot na področju slikarstva.

Fotogalerija likovnih del

Vse slike so avtorsko zaščitene.