Košarica
0,00 €

Izjemen slikar, pridruženi član VDMFK, čigar življenjska nit se je pretrgala v šestinštiridesetem letu starosti in zaključila njegovo perspektivno slikarsko pot. V petnajstletnem obdobju ustvarjanja je zapustil veliko sledi. V bogati zapuščini preko 200-tih likovnih del se zrcali(jo) veličina slikarjeve izrazne moči ter njegove odlike zagona, optimizma, radovednosti, talenta in trmaste vztrajnosti, s katerimi je premagoval velike omejitve izjemno hude gibalne oviranosti, ki mu je dopuščala, da je svoje umetniške stvaritve snoval samo z drobnimi gibi ustnic, en kvadratni centimeter za drugim. Ustvarjalec, ki je s slikarstvom dokazoval, da je nemogoče mogoče. Človek neizmerne volje do življenja, ki je izstopal s svojo tiho silovitostjo in vztrajno plamenečo notranjo močjo.

Silvo Mehle

Rojstvo:
17. maj 1971, Ljubljana

Način slikanja:
z usti

Pridružitev mednarodnemu združenju VDMFK:
štipendist: 2003-2011,
pridruženi član od leta 2011 do smrti

Smrt:
16. januar 2017, Ljubljana

Življenjska zgodba

 

Image with ornament
Image with ornament

 

Silvo Mehle se je rodil 17. maja 1971 v Ljubljani in tu živel vse do prerane smrti 16. januarja 2017. Njegovo življenje in življenje njegove mlade družine je usodno zaznamovala prometna nesreča leta 1993, v kateri je utrpel izredno težko poškodbo vratne hrbtenice in postal tetraplegik. Po dolgih treh letih bolnice in rehabilitacije v URI Soča se je vrnil domov k ženi in takrat 4-letni hčerki.

Ko ti nesreča vzame skorajda vse, predvsem pa zmožnost gibanja, se oprimeš tistih stvari, ki jih zmoreš početi, pa čeprav na drugačen, neklasičen način. Za Silva je bilo to slikarstvo. Slikarstvo je bilo dokaz zmožnosti nezmožnega, pobeg iz realnosti, dokazovanje talenta, raziskovanje nečesa novega, odpiranje novih možnosti načina izražanja. Dokaz, da se z močno voljo in vztrajnostjo da doseči marsikaj.

Fotogalerija likovnih del

Vse slike so avtorsko zaščitene.