Dobrodošli v spletni trgovini Založbe UNSU. Z nakupom izdelkov pripomorete, da se slikarji, ki slikajo z usti ali nogami, preživljajo s svojim delom. Hvala!
Dostava po Sloveniji. V jubilejnem letu: brezplačna poštnina pri vsakem nakupu. Pregled ponudbe in naročilo ⭢

Košarica
0,00 €

Krajinski slikar s prepoznavno identiteto, ki jo gradi na lastnem občutenju motiva ter živi izraznosti po notranji poti estetskega ugodja. S slikanjem, ki mu je zapolnilo nenadno nastalo praznino v življenju po težki prometni nesreči pri triintridesetih letih in mu v težkih trenutkih vsaj delno pomaga premostiti vsakokratne ovire, presega omejitve in ostaja v stiku z naravo, po kateri nenehno hrepeni.

Roman Gruntar

Rojstvo:
1. februar 1965, Postojna

Način slikanja:
z usti

Pridružitev mednarodnemu združenju VDMFK:
štipendist od leta 2003

 

Moja zgodba
Image with ornament
Image with ornament

 

Rodil sem se 1. februarja 1965 v Postojni, moj rodni kraj pa je Borjana v Breginjskem kotu. Sem član Društva paraplegikov severne Primorske. Po poklicu sem avtomehanik. Leta 1998 sem se poškodoval v prometni nesreči in postal tetraplegik. Življenje mi je po tem dogodku dalo nove možnosti, ki bi sicer zame verjetno ostale skrite. Posvetil sem se slikarstvu, kar mi je prineslo nove izzive in mi omogočilo ohraniti stik z naravo.

Moje slike ponazarjajo naravo, po kateri nenehno hrepenim. Odražajo mojo zazrtost vanjo in preprostost, s katero doživljam čutenje naravnega prostora, predvsem mojega gorskega krajinskega sveta.

Kaj mi pomeni ...

... slikanje

Slikanje je zame užitek, dokazovanje in krajšanje časa.

... članstvo v združenju VDMFK

Zelo veliko mi pomeni, da sem vključen v združenje VDMFK, saj lahko sodelujem na delavnicah in razstavah v Sloveniji ter drugod po svetu.

... obstoj založbe v Sloveniji

Obstoj založbe v Sloveniji pomeni lepa doživetja, ko se srečujemo na delavnicah in razstavah podobno hendikepirani, ki se med seboj izpopolnjujemo. Predvsem se mi zdi lepo, da z našimi slikami na voščilnicah osrečujemo državljane med novoletnimi in velikonočnimi prazniki.

Fotogalerija likovnih del

Vse slike so avtorsko zaščitene.