Košarica
0,00 €

Moja zgodba

Image with ornament

Stjepan Perković

Rodil sem se leta 1974 v Vitezu, osnovno in srednjo šolo sem pa končal v Zagrebu. S slikanjem in pisanjem sem se začel ukvarjati leta 1992 z željo, da izrazim duha, ki me poganja od znotraj. Pesniško zbirko pod naslovom „Odtisi globine“ („Otisci dubine“), ki sem jo obenem tudi ilustriral, sem objavil leta 1998. Ilustriral sem tudi sedem knjig drugih avtorjev - šest pesniških zbirk in naslovnico enega romana.

Od leta 2001 sem štipendist Mednarodnega združenja umetnikov, ki slikajo z usti ali nogami.

Leta 2007 sem diplomiral iz slikarstva na Svobodni umetniški akademiji v Splitu v razredu profesorja Donalda Halla.

Sodeloval sem na triletni slikarski delavnici, ki jo je vodil profesor Carmelo Puzzolo. Udeležil sem se številnih likovnih kolonij in delavnic, vodil pa sem tudi likovno-terapevtske delavnice za otroke s posebnimi potrebami. Pogosto organiziram likovne delavnice za otroke v vrtcih ter osnovnih in srednjih šolah.

Vsako leto redno sodelujem na Festivalu enakih možnosti (Festival jednakih mogućnosti) v Zagrebu.

Do sedaj sem imel štirinajst samostojnih razstav in sodeloval na več deset skupinskih na Hrvaškem in v tujini.

Leta 2017 sem sodeloval na umetniških sejmih New York ArtExpo, ArtExpo Ljubljana, Parallax Art Fair London (2017 in 2018) in na mednarodni razstavi v Atenah.

V Hong Kongu sem leta 2018 razstavljal na mednarodni razstavi svoje štiri akvarele. Istega leta sem razstavljal v Parizu na mednarodnem umetniškem sejmu.

Sem član društva likovnih umetnikov HDLU Zagreb, ki mi je leta 2017 dodelilo priznanje za mednarodne uspehe in promocijo hrvaške likovne umetnosti in kulture v tujini.

Letos sem v italijanskem mestu Ascoli-Piceno razstavljal dve svoji sliki na mednarodni razstavi sodobne umetnosti, ki je bila od 7. aprila do 15. maja 2022. Eno od razstavljenih slik sem dal za dobrodelno dražbo v namen zbiranja pomoči za Rdeči križ Ukrajine.

Fotogalerija likovnih del

Vse slike so avtorsko zaščitene.