Košarica
0,00 €

Priprave na slikarsko razstavo v prihodnjem letu

Naši umetniki slikanju posvečajo levji delež svojega časa. Večina jih je prav v slikanju našla svoje življenjsko poslanstvo. Ne le, da s predanim ustvarjalnim delom služijo svoj vsakdanji kruh, z likovno umetnostjo tako rekoč ves čas živijo in dihajo.

Pandemija, ki letos v marsičem (pri)kraja naša življenja in smo zato v skrbi za varovanje pred okužbami tudi v Založbi UNSU odpovedali tradicionalno vsakoletno skupinsko razstavo, ustvarjanja naših slikarjih ni prekinila. Nasprotno, v tem času slikajo, vsak po svojih močeh, še bolj zavzeto. Med drugim se intenzivno posvečajo pripravam na skupinsko slikarsko razstavo, ki bo v organizaciji Založbe UNSU postavljena na ogled javnosti v galerijski avli Ministrstva za kulturo v jesensko-zimskem času prihodnjega leta.
Razstava bo mednarodno obarvana, saj bosta poleg slovenskih slikarjev svoja dela predstavila tudi gosta iz tujine, in sicer Dejana Bačko iz Srbije in Stjepan Perković iz Hrvaške.
Vsak slikar se bo predstavil s tremi novimi likovnimi deli na izbrano temo Slovensko morje. Tema, ki je v času, ko je naše morje bolj kot ne dostopno le v spominih, predstavah in slikah, dodatna motivacija pri ustvarjanju.

Skupaj z našimi slikarji se veselimo njihovih novih likovnih del in priložnosti, da jih predstavimo javnosti. K ogledu razstave pa vse ljubitelje umetnosti vabimo že sedaj. Seveda bomo vse konkretne informacije pravočasno objavili na naši spletni strani.

Slovenski slikarji Založba UNSU
Nazaj
Željko Vertelj med prejemniki najvišjih občinskih priznanj
Naprej
Priprave na slikarsko razstavo v prihodnjem letu