Košarica
0,00 €

Vrhunski slikar. Polnopravni član VDMFK. Človek neuklonljive volje, trdega dela in brezmejnega zanosa. Neumorni ustvarjalec, predan delu in ljubezni do slikanja. Ambasador življenja in dela. Izjemen motivator, ki je vzpodbudil k ustvarjanju večino slovenskih slikarjev, ki slikajo z usti ali nogami, in jih pritegnil k združenju VDMFK. Človek brezkompromisne pozitivne naravnanosti, ki dan za dnem v polnosti živi svoje poslanstvo. Ki praznuje življenje na vozičku, ker mu je pomagalo prepoznati in postoteriti slikarski talent in postati eden najuspešnejših slikarjev sveta, ki slikajo z usti. Avtor z bogatim in prepoznavnim slikarskim opusom, prejemnik številnih priznanj. Odprta so mu vrata v eminentne svetovne galerije.

Vojko Gašperut Gašper

Rojstvo:
24. december 1949, Sedlo v Breginjskem kotu

Način slikanja:
z usti

Pridružitev mednarodnemu združenju VDMFK:
štipendist: 1987-2002,
pridruženi član: 2002-2004,
polnopravni član od leta 2004
 
Moja zgodba

Image with ornament
Image with ornament

 

Slikam že več kot 50 let. Likovno sem se izobraževal v raznih tečajih in v Mestni šoli slikanja in risanja v Ljubljani. Moji mentorji so bili: prof. Milan Erič, prof. Mladen Jernejec, slikar Uroš Žitnik, akad. slikar Dušan Podgornik in akad. slikar Janez Kovačič.

Imel sem preko 140 samostojnih in blizu 450 skupinskih likovnih razstav doma in po vsem svetu - na Dunaju, v Madridu, Pragi, Budimpešti, Lizboni, v palači Zappeion v Atenah, v Barceloni, na sedežu Evropskega parlamenta v Strasbourgu.

Moj najpomembnejši uspeh je sodelovanje na 155. mednarodni razstavi Le Salon des Beaux Arts, ki jo prireja SNBA (Société Nationale des Beaux Arts) v Parizu (Pariški likovni salon) decembra 2016, kjer sem bil še z 10 člani slovenske delegacije prisoten v galeriji Carrousel du Louvre v Parizu.

Kaj mi pomeni ...

... slikanje

Slikanje mi pomeni vse! Slikanje me dela živega.
...
Ker ne morem hoditi, sem se naučil leteti. In slikanje je tisto, ki mi je dalo in razprlo krila.

... članstvo v združenju VDMFK

Članstvo v mednarodnem združenju VDMFK je najpomembnejši dosežek, ki je rezultat mojega ustvarjalnega in kakovostnega dela na področju slikanja, pa tudi na drugih področjih življenja.

... obstoj založbe v Sloveniji

Obstoj založbe v Sloveniji je zelo pomembna in dobra stvar, ki se je morda ne zavedamo dovolj. Prek nje imamo lažji kontakt z VDMFK, po drugi strani pa založba širi naše delo med ljudmi v Sloveniji prek naših izdelkov, likovnih delavnic in razstav.

Fotogalerija likovnih del

Vse slike so avtorsko zaščitene.