Košarica
0,00 €

Naš gost:
Stjepan Perković

Naš gost v letošnjem predbožičnem času je uveljavljeni umetnik, ki slika z nogami, iz sosednje Hrvaške Stjepan Perković. To zimo gostuje v Ljubljani s svojimi izbranimi deli, razstavljenimi skupaj z deli slovenskih slikarskih kolegov na skupinski likovni razstavi Slovensko in madžarsko morje, ki je na ogled v Madžarskem kulturnem centru. Ob bok slovenskih slikarjev združenja VDMFK pa smo ga postavili tudi na naši spletni strani, kjer ga predstavljamo v rubriki Gostujoči slikarji.

Stjepan Perković

Rojstvo:
1. april 1974, Vitez, Bosna in Hercegovina

Način slikanja:
z nogami

Pridružitev mednarodnemu združenju VDMFK:
štipendist od leta 2001

Stjepanova zgodba

 

Image with ornament
Z dragimi prijatelji iz Slovenije na mnogih slikarskih razstavah

Stjepan Perković je z Založbo UNSU in našimi slikarji povezan že ves čas svoje slikarske poti kot štipendist VDMFK. Med nami so spletene dragocene prijateljske vezi, ki jih še utrjujemo na naših skupinskih slikarskih razstavah in spremljajočih likovnih delavnicah, kjer Stjepan vedno rad sodeluje.

Fotoutrinki s Stjepanovih gostovanj na likovnih delavnicah in skupinskih slikarskih razstavah v Sloveniji, ki smo jih organizirali v Založbi UNSU:

Skupinska likovna razstava umetnikov, ki slikajo z usti ali nogami, v Euro Centru v Ljubljani
12. november 2010

Skupinska likovna razstava umetnikov, ki slikajo z usti ali nogami, v Balassijevem inštitutu v Ljubljani
1. december 2017

Skupinska likovna razstava umetnikov, ki slikajo z usti ali nogami, na Ministrstvu za kulturo v Ljubljani
20. september 2019

Skupinska likovna razstava umetnikov, ki slikajo z usti ali nogami, v Lisztovem inštitutu v Ljubljani
2. december 2022

Atelje kot izložba, ki vabi: pridite in berite barve!

Stjepan je prav edinstven v tem, da slika javnosti na očeh. Ustvarja namreč v ateljeju z velikim panoramskim oknom, obrnjenim na ulico, in tako omogoča mimoidočim vpogled v svojo intimo in proces nastajanja nove umetnine. Pri njegovem likovnem izražanju imajo barve izjemen pomen in so njegov najpomembnejši ustvarjalni vodnik. S slikami vabi: pridite in berite barve!

In ker ga spremljamo že vrsto let, lahko dodamo: čudovite in občudovanja vredne so, kot je občudovanja vreden Stjepan, pronicljiv slikar in izjemen človek.

 

 

Gostujoči slikarji Štipendisti VDMFK
Nazaj
Pozdrav pomladi
Naprej
Slovensko in madžarsko morje