Košarica
0,00 €

Polnopravni član VDMFK, ki je zahtevan visok umetniški nivo dosegel v izjemnem času. Človek z neverjetno ustvarjalno energijo, vsestransko angažiran humanist in osebnost mnogih talentov. Ustvarjalec, ki se je v dveh desetletjih izbrusil v odličnega slikarja, pa tudi pesnik, pisatelj in mislec, ki zna razodevati govorico življenja ter nesebično bogatiti in povezovati ljudi na mnogo načinov. S svojim delovanjem že dolga leta vidno in organizacijsko aktivno prispeva k razvoju kulturno-izobraževalnih vsebin tako v domačem notranjskem prostoru kot tudi v vseslovenskem in mednarodnem. Za svoje delo je večkrat prejel tudi najvišje nagrade in številna priznanja.

Benjamin Žnidaršič Beno

Rojstvo:
21. junij 1959, Podcerkev

Način slikanja:
z usti

Pridružitev mednarodnemu združenju VDMFK:
štipendist: 2003-2009,
pridruženi član: 2009-2011,
polnopravni član od leta 2011
 
Moja zgodba

Image with ornament
Image with ornament

 

Moje življenjsko vodilo:

Po padcu s češnje sem odšel skozi sebe, ker sem hotel živeti preudarno in se posvečati zgolj bistvenim stvarem v življenju. Želim videti, kaj mi lahko ponudi takšno življenje in če se lahko česa naučim, da ne bi, ko bom umiral, spoznal, da nisem nikoli živel.

Že kar nekaj let je minilo, odkar se me je s svojo usodo dotaknilo življenje. Njena nerazumljiva povezava med našim rojstvom in smrtjo me žene, da hočem tudi drugim razkriti moje podoživljanje. Na poti, ki jo hodim, hočem preživeti nič manj polno od tistih, ki jim je življenje s svojim križem prizanašalo. Ko sem se sredi stalnih težav pred nekaj leti bolje zavedel samega sebe, sem se tako kot mnogi drugi spraševal zakaj živim, kakšen smisel ima življenje in jaz v njem, čemu sem tu, ali ima moje bivanje nek namen. Življenje zahteva od nas prispevek in vsak se mora sam odločiti, v čem bo njegov delež.

Vedno sem bil na delo, ki sem ga trenutno opravljal, ponosen; tako, kakor otrok na svojo novo igračo. Ker sem delal s srcem, sem lahko delal na več področjih. Po izpolnjeni eni nalogi sem se z vso vnemo zagnal v drugo in o njej mislil, da je najvažnejša in se spraševal, kako sem isto mogel misliti o prejšnji. Zavest, da sem sposoben narediti to, kar do tedaj še nisem, mi je dolila volje in dala občutek moči nad življenjem.

Likovno sem se izobraževal pri akademskem slikarju Benjaminu Krežetu, grafiku Jožetu Potokarju, akademskem slikarju Mladenu Stropniku in likovnem pedagogu Rassu Cavsevigu.

Kaj mi pomeni ...

... slikanje

Slikanje mi pomeni sprehod skozi sebe, ustvarjalnost in energijo.
Odšel sem skozi sebe, ker sem hotel živeti preudarno in se posvečati zgolj bistvenim stvarem v življenju. Videti, kaj mi ima ponuditi takšno življenje in če se lahko kaj naučim, da ne bi, ko bom umiral, spoznal, da nisem nikoli živel. Mogoče sta mi pri tem pomagala tudi moja poezija in slikanje. Zdi se, kot da je tok dogodkov našel svojo pravo strugo. Ujet v to mojo poezijo in slikanje sem doumel, da je lahko koristnost tudi drugačna. To hojo po navdihih ne bi zamenjal za nobeno drugo stvar. In vsak korak se mi zdi zdaj lepši od predhodnega, zlasti še od tistih, ki sem jih edino poznal pred leti.

... članstvo v združenju VDMFK

Veliko od tega kar imam, mi je dalo mednarodno združenje.  Združenju in njegovim zaposlenim se zahvaljujem, da me s svojo pretanjeno občutljivostjo in vztrajnostjo potiskajo naprej in skozi vso to človeško gnečo in morja gibov spoznavajo in prepoznajo nekaj daljnega in davnega. Nekaj, kar je živo, pa med ljudmi premalo živi. To so delavnost, sreča, prijateljstvo ter skupna povezanost.

... obstoj založbe v Sloveniji

Naša založba si s svojim prizadevanjem in povezovanjem trudi ustvariti takšne pogoje, ki bodo prispevali k medsebojnim odnosom, iskanju ustvarjalnega navdiha, prijateljstvu in dajali voljo do ustvarjalnosti. Naša založba je most, ki s promocijo našega likovnega dela ustvarja pogoje za izboljšanje našega življenjskega standarda, nas predstavlja v likovnih galerijah doma in po svetu in nam nudi dodatno likovno izobraževanje.

Fotogalerija likovnih del

Vse slike so avtorsko zaščitene.