Košarica
0,00 €

Umetnica, ki ji slikanje osmišlja življenje. Slikarka z obsežnim umetniškim opusom, ki izkazuje avtoričin perfekcionizem in njeno afiniteto do narave, živali in vsega ljubkega, kar jo osrečuje. Njene upodobitve so tako realistične, da človek ob pogledu na sliko dobi občutek, da bo konj zdirjal mimo njega, mačka zapredla ali da se bo iz otroškega portreta zaslišal nagajivi smeh.
Dama, ki živi in diha za umetnost.

 

Nevenka Gorjanc

Rojstvo:
24. oktober 1949, Ljubljana

Način slikanja:
z usti

Pridružitev mednarodnemu združenju VDMFK:
štipendistka od leta 2011

 

Moja zgodba
Image with ornament
Image with ornament

 

Kot otrok, ko se še nisem zavedala svoje bolezni, sem bila zelo živahna. Ko me je mama na prvi šolski dan nesla v šolo, sem vriskala od veselja. Pristno srečo sem doživljala na tleh, v stiku z živalmi, še posebej z mačkami. Delili smo si enako "perspektivo". Zelo rada sem risala in občudovala barve ter z njimi eksperimentirala, čeprav sem zaradi spinalne atrofije le s težka držala čopič, ki je bil zame težak kot jeklena palica.

Bolezen je žal napredovala, a me ni ustavila. Nasprotno, s čopičem v ustih sem še močnejša. Slikanje mi osmišlja življenje. Slikam, ko sem žalostna, v stiski ali pa ko sem vesela. Poglobim se v svoj svet, kjer začutim samostojnost, lepoto in neizmerno svobodo. Članstvo v mednarodnem združenju VDMFK pa mi prinaša še dodatno motivacijo. Tu sem lahko med svojimi ljudi, ki čutijo in dihajo za isto stvar. Umetnost!

Kaj mi pomeni ...

... slikanje

Slikanje mi osmišlja življenje. Slikam, ko sem žalostna, v stiski ali pa ko sem vesela. Poglobim se v svoj svet, kjer začutim samostojnost, lepoto in neizmerno svobodo. Ustvarjalnost ti da občutek koristnosti in potrditve, s tem pa osrečuješ sebe in ljudi, ki so ti blizu.

... članstvo v združenju VDMFK

Popolnoma vse. Osrečuje me. Daje mi motivacijo za delo. V stanju, v katerem sem, je to zame svetla točka. Izražajo spoštovanje in cenijo moje delo.

... obstoj založbe v Sloveniji

Veliko mi pomeni, da v Sloveniji obstaja Založba UNSU, ker nam, slikarjem, nudijo pomoč. Ker organizirajo razstave, da se lahko družimo ter se predstavimo javnosti v Sloveniji in tujini.

Fotogalerija likovnih del

Vse slike so avtorsko zaščitene.