Košarica
0,00 €

Obogatena praznična ponudba

Začetek jeseni je bil za slovenske slikaje, ki slikajo z usti ali z nogami, tradicionalno zaznamovan s skupinsko slikarsko razstavo in ob njej tudi s slikarskimi delavnicami, kjer so se lahko srečali s širšo javnostjo in obiskovalcem v živo predstavili svoj način ustvarjanja. Oboje smo v Založbi UNSU organizirali vsako leto – vse do lani, ko nam je načrte prekrižala pandemija. A čeprav v skrbi za varovanje pred okužbami tudi letos žal ne bo tradicionalne skupinske slikarske razstave, ki je bila za jesenske mesece predvidena v galerijski avli Ministrstva za kulturo, so izbrana dela naših slikarjev, ki ves čas tudi med pandemijo zavzeto ustvarjajo, javnosti na voljo kot reprodukcije na številnih prazničnih izdelkih v naši ponudbi – od voščilnic in koledarjev do umetniških poštnih znamk, ki smo jih kot posebno novost pripravili ob zaključku jubilejnega leta.

Božično-novoletna kolekcija

Božično-novoletna kolekcija prazničnih voščilnic in koledarjev za prihodnje leto je že pri naših zvestih kupcih, prejemnikih naših kolekcij. Od številnih smo prejeli odzive, v katerih posebej izpostavljajo svoje navdušenje nad izbranimi motivi. Tega smo resnično veseli in se zanje lepo zahvaljujemo. Prav tako vsem, ki so se za nakup že odločili, iskrena hvala za zaupanje in zvestobo.

Vse, ki bi želeli naročiti dodatne kolekcije prazničnih voščilnic s koledarji ali le posamične izdelke, pa vabimo v našo spletno trgovino, kjer lahko izbirate med različnimi kompleti aktualne kolekcije ali posamičnimi izdelki - tako za božično-novoletne praznike kot raznovrstne druge priložnosti.

Božično-novoletna kolekcija letos vključuje še več motivov slovenskih slikarjev. Med voščilnicami, kjer je takih kar polovica, so izbrane reprodukcije del Željka Vertlja, Vojka Gašperuta Gašperja in Dragice Sušanj. V umetniškem koledarju za leto 2022 so objavljeni motivi Benjamina Žnidaršiča Bena, Romana Gruntarja, Željka Vertlja in letos preminulega Gregorja Janežiča. Namizni koledar za leto 2022 pa bogatijo slike Nevenke Gorjanc in Željka Vertlja.

 

Še niste naročnik naših kolekcij, pa bi jih želeli prejemati kot neobvezujoč nakup?

Svojo željo nam sporočite na e-naslov unsu@zalozba-unsu.si
ali pa jo zapišite ob spletnem naročilu (v vnosno polje za komentar pri zaključku naročila).

 

Umetniške poštne znamke

Ponudbo voščilnic smo ob zaključku jubilejnega leta obogatili s posebno izdajo umetniških poštnih znamk z reprodukcijami del slovenskih slikarjev. Na voljo je več znamk z božično-novoletnimi motivi Vojka Gašperuta Gašperja in Željka Vertlja, enakimi kot na voščilnicah, česar bodo še posebej veseli vsi, ki cenijo s piko na i dovršene pozornosti. Ne prezrite tudi znamke z motivom nagrajene slike Na zdravje Benjamina Žnidaršiča Bena, ki je aktualna v vsem letu in za vsak, tudi osebni praznik.

 

Iskrena hvala vsem, ki cenite umetniška dela slikarjev, ki slikajo z usti ali nogami,
in jih z nakupi izdelkov z reprodukcijami njihovih slik podpirate na njihovi ustvarjalni poti.

 

Slovenski slikarji Založba UNSU
Nazaj
In memoriam:
Roman Gruntar (1965-2021)
Naprej
Ob jubileju
Vojka Gašperuta Gašperja